mp

Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar spelen bij DIO Groningen bij de mini pupillen. Bij de mini pupillen krijgen de spelertjes de eerste beginselen van het voetballen te leren: met plezier spelen met de bal.  Alle kinderen van de mini pupillen krijgen op woensdag een training van één uur.

Begeleiding
De mini pupillen spelers worden bij trainingen begeleid door een trainer  uit onze eigen jeugd. De trainer is bij trainingen van het team het aanspreekpunt voor de ouders en maakt afspraken met de ouders over zaken rond het voetballen. Bij de trainer kunnen de ouders voor aanvang van de trainingen afwezigheid en/of ziekte van een voetballertje doorgegeven. De coördinatie van de gehele mini pupillen is in handen van Andreas Bossinga, jeugdcoördinator pupillen.

De KNVB en ING ondersteunen drie seizoenen lang verenigingen met het project ‘Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal’. Hierin laat de KNVB kinderen van 4, 5 en 6 jaar spelenderwijs kennis maken met voetbal. Het geeft de verenigingen de kans de trainingen, het begeleiden en het beleid van mini pupillen te verbeteren. Afgelopen seizoen zijn wij hiermee gestart en de commentaren zijn zeer positief.

Tot slot
Bij de mini pupillen biedt DIO Groningen de jongens/meisjes de mogelijkheid om in klein verband trainingen en wedstrijdjes te volgen met leeftijdsgenootjes. DIO Groningen geeft daarbij elke voetballertje een kans om te wennen aan het spelletje en vooral de bal. Spelenderwijs worden de beginselen van het voetbal aangeleerd. Wilt u weten hoe wij te werk gaan kom dan vrijblijvend een keer met uw zoon of dochter langs op een trainingsavond. De training van de mini pupillen is van 17.00 uur tot 18:00 uur op de woensdag.
Wilt u vrijblijvend en gratis 3x meetrainen, neem dan even contact op met onderstaande jeugd coördinator.

Mochten er opmerkingen zijn, dan moeten die zeker gesteld worden en horen wij graag. Wacht niet met vragen, laat het ons weten via de trainers, begeleiders of jeugdcoördinator. Wij nemen altijd persoonlijk contact met u op voor een gesprek. Tot ziens bij DIO Groningen.

Nesha Williams
Coördinator JO8